Nëntë meshkuj ndër 10 në Itali janë të stresuar. Këtë tregon studimi i fundit i realizuar në fqinjin tonë përtej Adriatikut. Ankth, dhimbje koke, dhimbje muskulare, probleme të gjumit apo gastrointestinale, të gjitha këto lidhen me stresin sipas hartuesve të studimit, që i kanë diktuar shqetësime të tilla te një numër tejet i madh meshkujsh.

Sipas një studimi të ri, përdoruesit e kanabisit kanë nevojë për më shumë se trefishin e anestezisë për t’u operuar (220 %) në krahasim me një jo përdorues.

Ky raport është bërë përgjatë një studimi të 250 pacientëve në Kolorado, i cili zbuloi se doza normale e anestezisë ishte më pak e efektshme për ata që konsumonin marihuanë në baza javore ose ditore.

Konsumimi i përditshëm i mishit të kuq apo të përpunuar, edhe në sasitë më të vogla, mund të rritë rrezikun e sëmundjeve të rënda të stomakut. Një studim gjashtëvjeçar i Universitetit të Oksfordit me pjesëmarrjen e rreth gjysmë milion grave dhe burrave anglezë të moshës 40 deri 69 vjeç ka treguar se dietat me bazë mishin e kuq shtojnë me gati 20 për qind rastet e kancerit të zorrëve.

Si ndikon stresi në fitimin e peshës – Ushqimet që e mbajnë larg dhe ato që e përkeqësojnë

Kur jemi të stresuar ne na nxitet dëshira për të ngrënë. Kortisoli është hormoni që lëshohet kur jeni në stres dhe ky hormon rrit dëshirën e të ngrënit gjëra të yndyrshme dhe me sheqer.

Duhet t’i mbajmë dhomat tona të gjumit sa më errët të mundemi  dhe të evitojmë dritën blu para se të shkojmë në shtrat.

Dhoma e gjumit moderne është plot me drita dhe pajisje elektronike, me monitorë kompjuterësh dhe radion me orën e zgjimit, përveç smartfonëve thuajse gjithnjë prezentë që vibron dhe ndriçon krah nesh.

Flash Lajme