Sëmundjet kardiovaskulare po rrezikojnë jetën e më shumë se gjysmës së shqiptarëve.

Në këtë përfundim kanë mbërritur Ministria e Shëndetësisë dhe Instituti Shëndetit Publik në bazë të raportit shëndetësor vjetor, ku për vitin 2018 rezulton se 54% e shqiptarëve vuajnë nga sëmundjet e zemrës dhe hipertensioni.

A munden disa përbërës në kuzhinën tuaj t’ua shpëtojnë jetën? Një sërë studimesh sugjerojnë që ajo çfarë hani apo pini mund të mbrojë trupin tuaj nga një sërë shqetësimesh. Studimet kanë treguar që rreth 70% e sëmundjeve të zemrës janë të parandalueshme me zgjedhjet e duhura ushqimore.

Studiuesit thonë se tek foshnjat dhe fëmijët të cilët kanë probleme me zhvillimin, një vezë në ditë mund të ndikojë pozitivisht në zhvillimin dhe zgjatjen e trupit.

Përfundimet e studimit janë publikuar në revistën Padiatrics, ndërsa vihet në dukje se studimi është kryer mbi rreth 160 fëmijë të moshës 6-9 muajsh në Ekuador.

Flash Lajme