Kanabisi mund të jetë një çelës për të luftuar kancerin e pankreasit, një nga format më vdekjeprurëse, sugjeron hulumtimi i fundit në Universitetin e Harvardit. Shkencëtarët kanë testuar efektet e komponimeve të marra nga marihuana të quajtura flavonoide në qelizat e kancerit të pankreasit në enët me kafshë.

Kanceri i pankreasit është një nga format më të vështira për t’u trajtuar të sëmundjes, duke vrarë 93 përqind të të sëmurëve brenda pesë viteve.

Trajtimi mbingarkoi më shumë terapi rrezatimi minjtë, duke i dhënë studiuesit shpresë deri në vitin 2020, që trajtimi premtues mund të jetë i gatshëm për testime te njerëzit. Veçanërisht, kompleksi që ekipi i Harvardit po mëson nga kanabisi por nuk është as një kanabinoid, si CBD, as një komponent psikoaktiv i bimës, si THC. Përkundrazi, ata u japin atyre ngjyrat e tyre të gjalla.

Ekzistojnë më shumë se 6,000 variacione të flavonoideve por shkencëtarët e Harvardit shohin potencial të madh në atë që gjendet në kanabis dhe përdoret për të bërë një përbërje të quajtur FBL-03G. Kanabinoidet tashmë përdoren dhe studiohen për trajtimin e efekteve anësore të pakëndshme të terapive standarde të kancerit si kimioterapia dhe rrezatimi. Në vitet më të fundit, një mori studimesh kanë eksploruar potencialin e bimës për trajtimin e vetë kancerit. Hulumtimi ka treguar mundësinë që kanabisi të bllokojë rritjen në mënyra që janë të paqarta.


Flash Lajme

Më të lexuarat