Dhimbjet e stomakut mund të kthehen në të padurueshme dhe shpeshherë janë të lidhura me ushqimin. Jo çdo ushqim mund të tretet me lehtësi nga stomaku. Këshillat e mëposhtme ju ndihmojnë që të mos vuani më nga dhimbjet e stomakut.

1-Përpiquni të evitoni nitratin dhe potasiumin.  Këta përbërës nitrogjen njihen se janë shumë të dëmshëm dhe japin më shumë mundësi zhvillimit të kancerit të stomakut. Ato mund të gjenden në produkte si mish, sallam apo edhe salçiçe.

2- Kufizoni pirjen e duhanit dhe gjithashtu, ushqimet pikante dhe ato që janë shumë të kripura.

3- Përpiquni të mos konsumoni shumë alkool. Alkooli mund të shkaktojë ndryshime në qelizat dhe mund të çojë drejt kancerit.

4- Kufizoni konsumin e mishit të kuq. Konsumimi i sasive të mëdha të mishit të kuq, sidomos nëse është i skuqur, rrit mundësinë për zhvillimin e kancerit të stomakut.


Flash Lajme

Më të lexuarat

  • Week

  • Month

  • All