Duket se përpjekja e femrave për të siguruar jetën mund të shkaktojë probleme me shëndetin.

Një studim i ri thotë se gratë që kanë lidhje me profesionet e fushës së shëndetësisë mund të preken nga sëmundjet kardiovaskulare.

Ata zbuluan se infermieret, punonjëset sociale dhe sportelistet janë më të rrezikuara.

Studimi u krye nga shkencëtarët e Universitetit Drexel në Filadelfia. Ata studiuan 65 mijë femra që kishin kaluar në menopauzë dhe nxorrën konkluzionet.

Nga statistikat u zbulua se 36% kishin punuar si punonjëse sociale, 33% si sporteliste dhe 14% si infermiere. Ndërkohë agjentët e shitjeve dhe punonjësit e administratës ishin 24% më pak të prekur në krahasim me punonjësit në fushën e mjekësisë.


Flash Lajme

Më të lexuarat