Është e rëndësishme për një njeri që të mbajë në mënyrë konstante nivelet e sheqerit në gjak. Niveli i sheqerit varet nga aktiviteti fizik, faktorët trashëgues, dhe ushqimet. Ndonjëherë niveli i sheqerit normalizohet me përdorimin e ilaçeve tradicionale dhe me përdorimin e dietave të mira ushqimore.

Dritare.net do ju tregojë disa ushqime me  të cilat ju mund të kufizoni përdorimin e ëmbëlsirave dhe gjërave të pjekura.

1. Berberini

Berberini është një frut i cili ul nivelin e lartë të glukozës që prodhon mëlçia.

Image result for Berberine

2. Kanella

Shija aromatike e kanellës ndihmon  në kontrollin e nivelit të sheqerit në gjak.

Credit: Pixabay

3. Kurkumi

Përbërja e tumerikut është kurkumi i cili ka efekt të dobishëm në perceptimin e trupit të insulinës, dhe tregtohet për diabet të çdo lloji.

Related image

4. Brokoli

Brokoli përmban polifenole, substanca që shtypin proceset inflamatore në trup, si ulja e sheqerit në gjak.

Image result for broccoli

5. Ushqime me  Vitamina D3.

Vitamina D normalizon prodhimin e insulinës në pankreas, stabilizon nivelin e sheqerit në gjak, rrit koagulimin e kalciumit në gjak nga veshkat,  dhe promovon prodhimin e proteinave në zorrë.

Related image

6. Mani i bardhe

Gjethet dhe fruti i kësaj peme janë përdorur gjithmonë për trajtimin e diabetit. Ulin sheqerin dhe përgjigjen ndaj glukozës, edhe pas konsumit të ushqimeve me sheqer./dardania.com

Credit: Pixabay


Flash Lajme