9 milionë njerëz vdesin çdo vit, vetëm nga ndotja e ajrit.

Shkëncëtarët kanë deklaruar se thithja e ajrit toksik, që shkaktohet nga tymi i makinave e fabrikave është përgjegjës për më shumë vdekje se duhani.

Edhe pse Organizata Botërore e Shëndetësisë, ka deklaruar se ndotja e ajrit është shkak për 4.5 milionë vdekje në gjithë botën, studiuesit gjermanë rillogaritën të dhënat dhe treguan se numri i vërtetë shkon në 8.8 milionë, ku pjesa më e madhe e njerëzve ka ndërruar jetë për shkak të sëmundjeve të zemrës./ I.M-Dritare.net


Flash Lajme