Sëmundjet e veshkave tashmë konsiderohen epidemi globale, kjo referuar numrit gjithmonë në rritje të pacientëve që preken nga këto probleme. Edhe në Shqipëri trendi është në rritje. 9% e shqiptarëve vuajnë nga sëmundjet e veshkave, ndërsa një pjesë kanë humbur funksionin total të tyre.

Mosha e re e personave në dializë e bën Shqipërinë ndryshe nga vendet e Europës. Mjekët fajësojnë kryesisht mënyrën e jetesës dhe ushqimet që konsumojnë si shkaktar kryesor të rritjes së numrit të personave që kanë probleme me veshkat.


Flash Lajme