Shkencëtarët gjermanë të Universitetit të Këlnit kanë gjetur se mungesa e gjumit është e lidhur me një rritje të mundësisë ndaj të ashtuquajturit ushqim të shpejtë.

Fenomeni mund të shpjegohet me ndikimin e deficiteve të gjumit në mekanizmat e shpërblimit të trurit, thonë studiuesit.

Përveç kësaj, mungesa e gjumit mund të shqetësojë balancën e hormoneve që rregullojnë oreksin dhe ndjenjën e ngopjes. Një numër studimesh të hershme kanë lidhur një gjumë të shkurtër me shtimin e rrezikut të mbipeshës, shkruan revista Neuroscience.

Gjetjet e reja janë mbledhur nga 32 burra të shëndetshëm të moshës 19 deri 33-vjeç./E.D-Dritare.net


Flash Lajme