Spitalet janë vendi ku kurohen dhe vizitohen njerëz, me sëmundje të ndryshme, prandaj Dardania.com do ju tregojë disa vende që kurrë nuk duhet t’i prekni, kur të shkoni në spital, për të mirën e shëndetit tuaj.

1. Perdet e privatësisë

Curtain Of A Hospital Room

Bakteret, viruset dhe mikrobet rrinë në çdo sipërfaqe. Në spital, për shkak të pacientëve të shumtë, punonjësve dhe vizitorëve, objekte e përdorura më shpesh mbartin shumë mikrobe, viruse e baktere. Perdet e privatësisë i mbartin këto, prandaj përpiquni të mos i prekni.

2. Binarët e shtratit

Comfortable hospital bed

Bakteret dhe mikrobet jetojnë me javë të tëra në çelik dhe inoks. Duke marrë parasysh se shtretërit e spitaleve zakonisht janë prej këtyre materialeve, dhe bakteret që qëndrojnë aty shkaktojnë diarre. Edhe nëse i pastron ato, përsëri mikrobet qëndrojnë aty. Dardania.com ju sugjeron të shmangni kontaktim me binarët e shtretërve.

3. Tavolinën e ushqimit

Asian Pregnant Woman patient is on drip receiving a saline solution with cooked rice and other food in white bowl , selective focus.

E keni parasysh atë tavolinën që përdoret për t’u dhënë ushqim të sëmurëve? Sipas studiuesve, ajo është një nga gjërat që preket më shpesh, dhe kjo do të thotë se bakteret depozitohen në sasi të mëdha.  Tregoni kujdes sepse infeksionet janë të rënda, saqë mund të çojnë në vdekje.

4. Shtylla e serumit

Three IV's hand on a stand in a hospital room

Shtylla ku varet serumi, strehohen koloni bakteresh që shkaktojnë sëmundje dhe infeksione, të cilat janë më pas të vështira për t’u trajtuar dhe jashtëzakonisht të rrezikshme. Dardania.com ju sugjeron të shmangni kontaktin fizik me këto shtylla.

5. Butonat e ashensorit

Disabled sign in the lift

Mjekët, infermierët, dhe të gjithë të tjerët e përdorin ashensorin vazhdimisht. Të gjitha bakteret e marra nga sendet e lartpërmendur, kalojnë në butonat e ashensorit, sapo e prek atë. Mes shumë sëmundjeve të mund të ju prekin kur përdorni ashensorin, është dhe diarreja, pneumonia, meningjiti, etj. Gjithashtu, mbani mend se nuk është një vend që pastrohet ndonjëherë. Dardania.com ju këshillon të mbani një pecetë, kur shtypni butonat e ashensorit.

6. Krahët e karrigeve të vizitorëve

close up shallow depth of field photo of stainless steel chair installed on a balcony terrace public area for customer of a vet animal hospital as functional orientated interior furniture design

Të gjithë vizitorët e pacientëve ulen në karriget e pritjes, dhe bakteret e mikrobet, aty,  janë të shumta. Studimet kanë treguar se bakteret e gjendur aty janë të një niveli të rrezikshëm, që mund të shkaktojnë infeksione të traktit urinar, ose të dëmtojnë plagët, nëse keni.

7. Telefonin

Nurse Call System on wall white background. Call Cord Switch whit Phone on table in hospital. telephone and Call Cord Switch on table in hospital.

Telefonat e spitalit nuk kanë tendencë të pastrohen shpesh, dhe normalisht janë të mbushura me mikrobe e baktere. Nëse nuk doni të sëmureni dhe ju, shmangni përdorimin e telefonit të spitalit.

8. Rubineti i ujit

Faucet with water.Drop of water.

Sipërfaqet e vështira të tualeteve, në spitale, janë zakonisht të kontaminuara me materiale fekale dhe baktere të tjera. Çdo rubinet në spital është i papastër dhe shkaktojnë sëmundje, nëse i prekni. Merrni një peshqir, ose letër, kur hapni rubinetin e ujit.

9. Doreza e derës

modern door handle in office/ hospital

Mjekët, infermierët, pacientët, apo vizitorët i përdorin dyert për të lëvizur nga njëra dhomë në tjetrën. Mbani gjithmonë mend, sa herë ta hapni një derë, lani duart, sepse pavarësisht sa pastrohen dorezat,ata përsëri janë plot mikrobe e baktere.

10. Gjërat që stafi mjekësor përdor shpesh

A Hospital Vital Sign Monitor on Trolley with Blood Pressure Cuff and Thermometer on hospital background.

Çdo gjë që preket shpesh ka baktere.  Prandaj, gjithmonë mbani parasysh, kur të shkoni në spital mos prekni gjëra që janë shumë të prekshme, nga stafi mjekësor./dardania.com


Flash Lajme