Holanda e ka fituar edicionin e 64-të të Festivalit Evropian të Këngës, Eurovision, që këtë vit u zhvillua në në Tel Aviv. Në fund të votave të jurisë (që përbënin 50 për qind të votave të përgjithshme), renditja në tri vendet e para ishte: Suedia (239 pikë), Maqedonia e Veriut (237 pikë) dhe Holanda (231 pikë), ndërsa Shqipëria u rendit e 18-ta me 43 pikë.

Ka përfunduar në Tel Aviv, festivali Europian i këngës, Eurovizion.

Fitues i këtij festivali është shpallur Hollanda.

Ajo që padyshim ka zhgënyer ka qenë përfaqësuesja e Shqipërisë Jonida Maliqi, që edhe pse sipas sondazheve dilte fituese në vendin e parë, ajo pas votimit të jurive profesionale dhe publikut, nuk ka arritur as e para, as e dyta por e 18 në renditjen prej 26 vendesh.

Flash Lajme