Vitin e shkuar, princ Charles ka zhvilluar një vizitë mbretërore në Ghana. Gjatë takimit, ai ka shprehur shqetësimin e tij për foshnjat e ardhëm mbretërorë. Shqetësimi i tij më i madh janë çështjet mjedisore dhe ndotja nga plastika.

Princi, i cili tashmë do të bëhet gjysh përsëri, tha se gjeneratat e ardhshme do të përballen me një planet të ndotur, të dëmtuar e të shkatërruar, nëse nuk merren masa.

“Unë do të bëhem me nip. Mbase dhe ju do bëheni me nipër. Mua më duket çmenduri t’u lëmë lrashëgimi një botë të dëmtuar e të shkatërruar. Të gjithë nipërit duhet të kenë një të ardhme më të mirë”, ka thënë ai përsëri ditët e fundit/E.B-dritare.net


Flash Lajme