Colors: Green Color

Klubet e Premier League vijojnë dominimin e tyre përkundrejt rivalëve të tjerë europianë, sa u përket fitimeve dhe shpenzimeve, sipas një raporti të fundit të publikuar nga UEFA. Raporti “Peizazhi i klubeve europiane të futbollit”, në numrin e 10 që trupa qeverisëse e futbollit europian shqyrton gjendjen financiare të klubeve mes 55 federatave anëtare të saj, tregon se ekipet kryesore të Anglisë kryesojnë si në aspektin e të ardhurave, ashtu edhe në atë të shpenzimeve, me faturat më të larta të pagave.

Flash Lajme