Prej mëse 20 vitesh Stefan Klein ka punuar në këtë makinë fluturuese me ndihmën e investitorit engjëll Juraj Vaculik i cili financoi krijimin e saj në 2010.

Nëse jeni prej atyre që pyesni ku është makina ime fluturuese, një kompani Sllovake mund të ketë përgjigjen që keni kërkuar.

Nëse jeni prej atyre që pyesni ku është vetura ime fluturuese, një kompani sllovake mund të ketë përgjigjen që keni kërkuar. Quhet AeroMobil dhe është një krijim i dizajnerit dhe inxhinierit sllovak të mjeteve të transportit dhe admiruesit të fluturimeve, Stefan Klein.

Aplikacioni popullor për shpërndarjen e videove TikTok hapi një zyrë në Mountain View, Kaliforni, vetëm disa minuta larg selisë së Facebook në Palo Alto. Madje, sipas Business Insider, përcjell Telegrafi, TikTok duket se po “zhvendoset” në territorin e Facebook – dhe tani ka zënë një zyrë që aplikacioni i mesazheve në Facebook, WhatsApp dikur e kishte shtëpi.

Ndërsa për njeriut instinktivisht është e lehtë menaxhimi i një situate të tillë edhe me ndërhyrje të objekteve të jashtme, për robotët është sfidë më vete.

Një robot arriti të zgjidhë kubin Rubik me vetëm një krah robotik duke demonstruar sesa larg robotët kanë shkuar por gjithashtu edhe sa na ngelet.

Radhët e blogerëve, Instagrammers dhe You-Tubers me ndjekës të mjaftueshëm për të fituar jetesën janë duke u rritur. Kompanitë, markat dhe madje vendet janë gjithnjë e më shumë duke u përpjekur të futen në ekspozim të mediave sociale duke ofruar kontrata të marketingut ndikues.

Flash Lajme