Një teknikë e re për korrigjim të shikimit të dobët mund të shpjerë në fundin e syzeve për miliona njerëz.Procesi gjashtë-minutësh kontrollon një pjesë të indit të syve, të futur në pjesën e përparme të syrit të pacientit, i cili reflekton dritën ndaj retinës në pjesën e prapme të syrit, transmeton lajmi.net.

Rezultatet paraprake për 100 pacientë të teknikës minimale invazive, tani duke u provuar në të gjithë Evropën, tregojnë se kjo e fundit mund të korrigjojë sytë e atyre që kanë probleme shikimi nga afër.

Dhe ekspertët besojnë se suksesi i procedurës përkthehet në mundësi për të ndihmuar ata që kanë vështirësi në të pamur në largësi.

Flash Lajme