Një hajdut ka kthyer një raketë të lashtë Romake që ai vodhi nga një sit në Jeruzalem 15 vjet më parë.

Sipas Autoritetit të Antikiteteve të Izraelit, shpërthimi i koronavirusit ka bërë që fajtori të mendojë se “fundi i botës është afër”, shkruan “The Sun”, transmeton lajmi.net.

Romakët përdorën objekte tamam si gur i rrumbullakët 2,000-vjeçar si raketa që ata të mund të flaknin nga një armë projektimi e njohur si “ballista”.

Vjedhësi është tani 30 vjeç dhe thuhet se ka marrë gurin e rëndë ballist nga Qyteti i Davidit në Parkun Kombëtar të Jeruzalemit.

Autoriteti i Antikiteteve në Izrael tha: “Autoriteti i Antikiteteve në Izrael dëgjoi për pendimin e këtij personi anonim përmes një postimi në Facebook nga Moshe Manies”.

Ka të ngjarë që gurët e ballistave në Qytetin e Davidit ka të ngjarë të datojnë nga rrethimi Romak i Jeruzalemit që mendohet të ketë ndodhur rreth 70AD.

Uzi Rotstein, Inspektor në Njësinë e Parandalimit të Grumbujve të Antikiteteve në Autoritetin e Izraelit, tha: “Gurët ballistikë që u zbuluan në qytetin e Davidit ka shumë të ngjarë të lidhen me betejat e ashpra midis banorëve të rrethuar të Jeruzalemit dhe ushtarëve të Romës Legjioni, nga rreth 70 pas Krishtit, viti i shkatërrimit të Jeruzalemit”. /Lajmi.net/

SHPËRNDAJE


Flash Lajme

Më të lexuarat