Australia është e njohur për plazhet e mrekullueshëm dhe sërfin. Por oqeani ofron më shumë se thjeshtë për parajsë për sërfistët, dallgët e tij janë një burim i ripërtëritshëm energjie.

Kompania Mako Energy është ndër të parat që e ka kuptuar potencialin e vërtetë të detit dhe ka krijuar turbina nënujore me diametër 2-4 metra. Një turbinë mund të krijojë mjaftueshëm energji elektrike për të fuqizuar 20 shtëpi.

Teknologjia që kompania përdor iu mundëson atyre të krijojnë elektricitet edhe në ujëra që lëvizin ngadalë, duke i bërë dhe lumenjtë apo kanalet një burim të mundshëm energjie.


Flash Lajme

Më të lexuarat