Skeleti i një balene të vjetër 3000-5000 vjeçare është gjetur në bregun e Bangkokut perëndimor.

Mediat e huaja bëjnë me dije se skeleti është gjetur nga arkeologet në Tajlandë të cilët e kanë cilësuar si një zbulim të madh.

Skeleti është 12 metër i gjatë dhe besohet se i përket një balene ‘Bryde’. Ajo çfarë i ka bërë më shumë përshtypje arkeologëve ishte skeleti i paprekur dhe thuajse perfekt.

Ndër të tjera arkeologët theksojnë se një zbulim i tillë do të hedhë më shumë dritë mbi të shkuarën.


Flash Lajme

Më të lexuarat