Duke iu referuar dy vrasjeve të ditëve të fundit në Rrëshen dhe Paskuqan, Ministria e Brendshme u kërkon drejtuesve të Policisë të mos lejojnë daljen e materialeve hetimore për ngjarje të ndryshme kriminale.

Në urdhrin e ministrit Lleshaj drejtuar krerëve të policisë, thuhet ndër të tjera se këto materiale përbëjnë sekret hetimor dhe po skandalizojnë opinion. Ata urdhërohen të mos kenë asnjë komunikim me mediat.

“Përshëndetje të nderuar shefa Komisariatesh dhe sektorësh. Marr shkas nga dalja në media të materialeve procedurale si në rastin e vrasjes në Rrëshen dhe vrasjes në Paskuqan ku dalin detaje të cilat jo vetëm që bëjnë sekret hetimor po skandalizojnë opinionin duke i interpretuar çdo farë personi.
Ju porosis:
Asnjë komunikim me mediat për asnjë lloj argumentimi.
Pasqyrimi i punës suaj do të bëhet nëpërmjet zëdhënësit të drejtorisë dhe Drejtorisë së Përgjithshme.
Në çdo rast që do të konstatoj do të filloj pa hezitim ecurinë e rëndë disiplinore ndaj jush. Me të njëjtin shqetësim përcilleni të vartësit tuaj këtë mesazh.
Nuk dua justifikime për daljen e tyre por ju porosis të jeni të vëmendshëm për ecurinë. Konfirmoni”, thuhet në mesazhin e Ministrisë së Brendshme, të publikuar nga “News 24”.

Flash Lajme

Më të lexuarat

  • Week

  • Month

  • All