Ambasada amerikane në Tiranë ka reaguar lidhur me protestën e radhës që opozita planifikon të zhvillojë më 25 maj.

Përmes një njoftimi në faqen e saj zyrtare, kjo ambasadë shprehet se demonstrata të përsëritura pritet të ndodhin në Shqipëri, ditët në vijim.

Ambasada këshillon qytetarët amerikanë të shmangin grumbullimet e mëdha dhe zonat ku demonstratat janë të pashmangshme.

Mbledhje të demonstruesve përfshijnë, këto zona në Shqipëri
-Godina e Kuvendit (Tiranë)
-Zyra e Kryeministrit
-Të tjera godina qeveritare

– Kryqëzimet kryesore të autostradës me bllokada rrugore (Mbarëkombëtare

Ngjarja: Demonstrata të përsëritura pritet të ndodhin në të gjithë Shqipërinë për një periudhë të pacaktuar kohore, me mundësinë që ata të bëhen të dhunshëm. Datat e sakta dhe kohëzgjatja e këtyre demonstratave janë të panjohura. Demonstrimet e kohëve të fundit përfshijnë dhunën, me disa demonstrues duke përdorur predha duke përfshirë pajisjet shpërthyese, molotov dhe gurë.
Forcat e sigurisë janë përgjigjur me ujë dhe gaz lotsjellës për të shpërndarë turmat.
Personeli i Ambasadës së SHBA-së dhe anëtarët e familjes janë drejtuar për të shmangur të gjitha pikat e grumbullimit dhe vendet ku demonstratat janë të pashmangshme ose në vazhdimësi.

Masat
Shmangni grumbullimet e mëdha dhe zonat ku demonstratat janë të pashmangshme ose në vazhdimësi.

Flash Lajme

Më të lexuarat