Në Maqedoninë e Veriut vijojnë rastet me shifra të larta të Covid-19.

Sipas Ministrisë së shëndetësisë, në 24 orët e fundit nga 3 143 teste të kryera, 1 035 kanë rezultuar pozitivë, ose 33 per qind e tyre, përcjell INA.

Sa i përket komunave, këto janë shifrat:

– Shkup 546
– Kumanovë 38
– Shtip 27
– Prilepi 83
– Tetovë 30
– Strugë 24
– Veles 25
– Manastir 41
– Ohër 32
– Kavadarci 18
– Gostivar 48
– Gjevgjeli 14
– Strumicë 9
– Kriva Palanka 5
– Radovish 7
– Krushevë 4
– Probistip 5
– Demir Hisar 6
– Makedonski Brod 3
– Pehçevo 1
– Berovë 1
– Valandovë 3
– Vinicë 3
– Delçevo 3
– Kratovë 1
– Sveti Nikol 9
– Kiçevo 28
– Resnjë 14
– Negotino 11

15 persona kanë ndërruar jetë: gjashtë pacientë nga Prilepi (65, 65, 69, 69, 69 dhe 72), pacient nga Shkupi (73), nga Dibër (60) ), pacient nga Velesi (71), pacient nga Bitola (64), nga Kavadarci (66), nga Demir Hisari (84), nga Sveti Nikole (64) 56), nga Kërçova (55) dhe një pacient nga Resen (84). Të gjithë pacientët janë të vdekur në kushte spitalore.

Ndërsa sipas Institutit për Shëndetin Publik janë regjistruar 998 pacientë të shëruar nga:

– Shkup 402
– Kumanovë 63
– Dibër 6
– Shtip 43
– Prilepi 57
– Tetovë 72
– Veles 86
– Kavadarci 30
– Gostivar 45
– Gjevgjelia 19
– Strumicë 40
– Kriva Palanka 9
– Radovish 13
– Koçani 34
– Probistip 11
– Makedonski Brod 1
– Berovë 4
– Valandovë 4
– Vinicë 14
– Kratovë 9
– Sveti Nikole 19
– Negotino 17

Gjithsej deri më tani janë bërë 316.662 testime për Covid-19.

Numri i të prekurve që nga fillimi i pandemisë shkon në 56164, numri i pacientëve të shëruar është 33892, numri i rasteve aktive është 20711. (INA)

Flash Lajme

Më të lexuarat