Nga Qeveria e Malit të Zi për “Pobjeda” deklaruan se me përkrahjen e “GIZ-it” gjerman është përgatit vlerësimi fillestar nga përmbytjet dhe modeli hidraulik i lumit Buna, me të cilin u detektuan zonat që kanë rrezik nga përmbytjet.

Siç theksohet, të dhënat do të ndihmojnë implementimin e projektit të ri rajonal në rrjedhën e lumit Drin.

Theksohet se një pjesë e mjeteve nga ky projekt me vlerë 1,2 milion dollar do të shfrytëzohen për përgatitjen e projektit kryesor të sanimit të argjinaturave (benteve) në Bunë, e që menjëherë pas kësaj do të nisin punimet në pjesët kryesore.

Flash Lajme

Më të lexuarat