Kosova

Autoritetet shëndetësore në Kosovë njoftojnë se gjatë datës 05 korrik 2020, janë realizuar gjithsej 324 teste për Covid-19, prej të cilëve rezultojnë 152 raste pozitive.

Numri total i rasteve pozitive 3.508 raste nga 25.245 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2, me gjithsej 75 raste të vdekjes të cilët kanë pasur sëmundje të tjera shoqëruese

Në Kosovë është një politikan që dy dekada më parë është dënuar për terrorizëm nga një gjykatë e Serbisë, por ky shtet e sheh partner kryesor për dialog; ka shtyrë formimin e një gjykate për krime, që supozohet të jenë kryer nga ushtarë të UÇK-së, dhe vetë është kthyer në viktimë të parë të saj; si dhe ka qenë prej eksponentëve kryesorë të kryengritjes për çlirim nga Serbia e edhe të shpalljes së pavarësisë së Kosovës, por populli tani do që të çlirohet nga ai.

Flash Lajme

Më të lexuarat