Kosova

Bashkimi Evropian i ka dhuruar të enjten Kosovës mijëra pajisje mjekësore, me qëllim të lehtësimit të luftës kundër koronavirusit të ri.

Në kuadër të ndihmës në vlerë të 800,000 eurove përfshihen 6,000 pajisje si: teste për diagnostikim të koronavirusit, material sanitar për mbrojtje të personelit në institucionet spitalore, shtretër dhe aparaturë tjetër.

Sot mbushen 30 vjet që kur delegatët (deputetët) e atëhershëm të Kuvendit të Kosovës miratuan Deklaratën Kushtetuese të 2 Korrikut.

Në këtë ditë historike, Kosova është shpallur njësi e veçantë, në kuadër të federatës së atëhershme jugosllave.

Flags of the USA and the European Union. American Flag and EU Flag. Flag inside stars. World flag concept.

Zëvendës ndihmës sekretari amerikan i Shtetit, Matthew Palmer dhe i dërguari special i BE-së për Dialogun Kosovë-Serbi, Mirosllav Lajçak kanë thënë se Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe BE-ja nuk janë rivalë dhe kanë të njëjtat synime dhe vizione për rajonin e Ballkanit Perëndimor.

Flash Lajme

Më të lexuarat