Krahas panairit u organizua “Hardh Treni Tour”, rreth e rrotull Rahovecit, ku qytetarët patëm mundësinë të shëtisin me tren për të parë bukurit e kësaj pjese. Ndërsa, organizimet vazhduan me “Hardh Mini Maratona” 6 kilometërshe.


Ylber Bajraktari, menaxher i kompanisë Stone Castle, kompani e cila është partnere e këtij panairi krahas produkteve të Stone Castle, tha se këtë vit kanë sjellur konjakun “Verak” 25 vjeçar të vjetër.

Promovimi i produkteve vendore po i pëlqen Rasim Gashit, arsye për të cilën tha se po e viziton panairin.

Përpos verës së mirë, në panair u promovuan punime artistike në shishet e verës, e që nuk po mungon interesimi për to. Kështu tha Mustafa Kafexhiu, punues figurash artistike në shishe.

Mjaltin vendore Mustaf Mustafa ka ardhur ta promovojë në panair. Ai pret më shumë vizitorë ditën e dytë të panairit.

Ndërrimi i datës së panairi si duket ka ndikuar në numrin e vizitorëve. Për Bejtullah Shehun, menaxher i kompanisë ‘Kosova Wine’, temperaturat e larta kanë ndikur që vizitorë të ketë më pak, por se pret vizitorë nga të gjitha trevat. Ai pret që ditën e dytë të rriten fluksi i vizitorëve.

Nga diaspora kishte ardhur te vizitojë panairin. Elez Bytyqi pjesëmarrës për herë të parë në këtë panair tha se pastërtia duhet të jetë më në nivel, dhe se duhet të ketë më shumë drunjë dhe hije.

Në vrazhdën e aktiviteteve të ditës së dytë të , Hardh Fest, u zhvillua edhe “Hardh Mini Maratona” 6 kilometërshe. Mjetet që do të grumbullohen do të dhurohen për shoqatën për Fibrozë Cistike Kosovë, në mbështetje të fëmijëve të prekur nga kjo sëmundje.

I kënaqur me pamjet u nda Nuredin Qeska.

Organizatori i kësaj Mini Maratone, Betim Zllanoga, anëtar i këshillit organizativ të Hardh Fest, tha se pas një kampanje të gjatë, kjo MiniMaratonë po mbahet me qëllim grumbullimin e mjeteve që do të dhurohen për shoqatën për Fibrozë Cistike Kosovë.

Vendin e parë në MiniMaratonë e zuri, garuesi Pajazit Hoti, vendin e dytë Betim Sharku, ndërsa të tretin Bledi Morina.

Gjatë ditës do të zhvillohen aktivitete të ndryshme deri në orën 01:00 pas mesnatës.

Hardh Fest ka filluar dje dhe do të mbyllet nesër me aktivitet të shumta e koncerte zbavitëse. /KosovaPress/

Loading...


2002-2019

Flash Lajme

Më të lexuarat