Kryeministri në detyrë, Ramush Haradinaj, ka thënë se bujqësia është me prioritet të lartë në konceptin 100% Kosovë.
Përmes një postimi në Facebook, ai tha se të gjithë ata që mbushin hambarin e Kosovës, meritojnë mbështetje të pakursyer nga qeveria.


“Bujqësia me prioritet të lartë në konceptin 100% Kosovë. Të gjithë ata që mbushin hambarin e Kosovës, meritojnë mbështetje të pakursyer nga qeveria.

“Bujqësia me prioritet të lartë në konceptin 100% Kosovë. Të gjithë ata që mbushin hambarin e Kosovës, meritojnë mbështetje të pakursyer nga qeveria.
Zotimi im për njerëzit punëtorë është ky:
Rritja e pagesave direkte – subvencioneve për bujqësi:
Vreshtari nga €1000 në €1300 për hektar;
Perimtari nga €300 në €600 për hektar;
Drithëra nga €150 në €300 për hektar;
AgroFondi për sigurimin e dëmëve bujqësore;
Fondi per konsolidimin e tokave bujqësore (oazat bujqësore);
Zotimet e mia, do t’i ndaj sonte me njerëzit punëtorë të Rahovecit e Gjakovës. Shihemi bashkë në Ratkoc dhe Rugovë të Hasit”, ka shkruar Haradinaj.

Flash Lajme

Më të lexuarat