E thotë shkenca: Njerëzit humbin shumë kohë të jetës së tyre duke zgjedhur se çfarë të veshin

Kaluam gjashtë muaj të jetës sonë duke zgjedhur se çfarë rrobash duhet të vishnim.

Kohë sa zgjatë një dimër në Polin e Veriut ose në letargji të një ariu, njerëzit janë para dollapit duke reflektuar se si të kombinojnë atë arsenal të rrobave që, papritmas, nuk na bind më së paku. Kjo mund të tingëllojë e ekzagjeruar, por nëse i shtojmë deri në 17 minuta që marrim mesatarisht çdo ditë për të zgjedhur veshje, matematika nuk dështon: kur të kthehemi 60 vjet ne do të kemi kaluar një gjysmë viti të jetës sonë duke kombinuar rrobat, duke shtrydhur trurin tonë midis këmishave dhe pantallonave, shkruan Plus Tv.

Një studim thotë se kalojmë 17 minuta në ditë duke zgjedhur stilin. Kjo përkthehet në 6 muaj gjatë gjithë jetës tonë duke kombinuar rrobat.

Së paku, kështu thotë një studim i kohëve të fundit i botuar nga marka britanike Marks & Spencer. Nga 2.000 njerëzve të anketuar në kërkim meshkuj dhe femra-një e dhjeta rrëfeu se ndodhë shpesh se vonohet për punë, sepse ata humbën kohë për të vendosur se si të vishen dhe një në 20 kanë raportuar se kanë të anuluar edhe takime, duke mos ditur se çfarë duhet të veshin.

A është me të vërtetë e nevojshme krejt kjo dramë që të mos dalin në rrugë me stilin e gabuar? “Aktualisht imazhi është shumë i rëndësishëm në shoqërinë tonë. Nëse nuk shkoni me bindjen se jeni të veshur mirë, siguria juaj personale dhe profesionale mund të zvogëlohet. Përkundrazi, nëse ndihesh rehat, je i aftë për gjithçka. Kur një imazh i keq ofrohet në një takim të parë, është e vështirë të ndryshosh më pas mendimin negativ që të tjerët kanë bërë për ju. Ne jemi gjithnjë të vetëdijshëm për këtë realitet, pse ne i përdorim kaq shumë kohë për të kombinuar rrobat dhe do të ofrojë versionin më të mirë të veten, “shpjegoi S Moda Sara gjata, drejtor i konsultimit Konsulenti tuaj Imazh dhe President i Shoqatës spanjoll të Këshilltarëve e Image dhe Personal Shopper, ASEDAI.

Sipas të dhënave të hulumtimit, edhe pas vendosjes stilin e ditës gjërat mund të shkojnë keq: 62% e femrave dhe 33% e meshkujve kanë përjetuar ‘veshjet bujë’ diçka ‘tërbimi kundër dollap tuaj – dhe 15% e totalit e perceptuan se ai kishte zgjedhur rrobat e gabuara, një fakt që i bënte ata të ndiheshin keq gjatë gjithë ditës. Për të shmangur humbjen e më shumë se një çerek ore në ditë (sigurtë se do të jetë më e dobishme për të punësuar duke fjetur apo duke përgatitur një mëngjes të mirë) dhe për të shmangur lënë në shtëpi tmerrshme duke lënë një grumbull të rrobave të shpërndara në dysheme, eksperti ka hapa të qartë për të ndjekur. “Unë rekomandoj që të kaloni gjysmë ore çdo të diel për të menduar dhe për të provuar veshjet që do të veshin atë javë. Nëse je i qartë për atë që do të vishni çdo ditë dhe përgatiteni atë natë më parë, nuk ka asnjë diferencë për gabim. Por nëse ngrihesh drejt dhe nuk i ke përgatitur rrobat, do të vendosësh diçka dhe ti mund të vjen keq për pjesën tjetër të ditës “, thotë ai. Një studim i botuar vitin e kaluar nga zinxhiri i veshjeve britanike Matalan përkon me mendimin e Largo: nëse zgjedh rroba një natë më parë, merr një minutë më pak se në qoftë se e bën këtë në mëngjes. Dallimi është mjaft i parëndësishëm, por gjëja e rëndësishme është të filloni ditën me më pak stres.

Sido që të jetë, koha e investuar në zgjedhjen e një grupi është pafundësisht më pak se koha që ne shpenzojmë pazar. Disa vjet më parë, agjencia e kërkimit të tregut OnePoll anketoi 2.000 gra dhe zbuloi se çdo vit ata kalojnë më shumë se 100 orë dhe 30 vizita për të blerë rroba, 40 orë dhe 15 udhëtime në kërkim të këpucëve dhe 50 orë në vit duke shikuar në dritaret e dyqaneve. Kanë kaluar shumë kohë për të blerë rroba dhe pajisje dhe pastaj të mos ketë asgjë për të veshur? Ndoshta problemi është se ne blejmë dobët. “Është e rëndësishme të mbash një palë kartoni të egër në mënyrë që të ketë sukses në fytyrën e çdo ngjarjeje të paparashikuar: një fustan i thjeshtë i zi, pantallona të zeza dhe një bluzë të zezë dhe një bluzë me cilësi të bardhë janë një hit. Nëse lind ndonjë ngjarje sociale e minutës së fundit, i kombinoni ato me plotësimet e duhura dhe rezultati do të jetë gjithmonë i mirë “, thotë Largo.

  • WhatsApp
  • Tweet
  • Shtype

Postime të lidhura

Flash Lajme

Më të lexuarat