Pa fakultet por janë miliarderë, njihuni me 6 burrat më të pasur në botë

Megjithëse kohët kanë ndryshuar rrënjësisht, shoqëria vazhdon të besojë se shkuarja në universitet dhe marrja e një diplome janë një garanci për suksesin … por e vërteta është se asgjë nuk është më larg nga realiteti.

Më parë, nëse keni studiuar shumë dhe keni marrë një diplomë të mirë, ju jeni pothuajse të garantuar një punë të mirë për jetën, por tani tregu i punës sillet në një mënyrë shumë ndryshe dhe punësimi i sigurt nuk është asgjë më shumë se një utopi.

Diçka që duhet të kemi të qartë është se as studimi nuk është garanci për sukses, as mungesa e titullit është garanci e dështimit.

Ekzistojnë disa shembuj të miliarderëve të suksesshëm të cilët kanë arritur të ndryshojnë botën edhe pa marrë një diplomë universitare, si Steve Jobs, Bill Gates dhe Mark Zuckerberg, duke përfshirë disa si Amancio Ortega, i cili aktualisht është një nga 10 burrat më të shumtë Të pasura të botës, ata as që përfunduan shkollën.

Në infografikën e mëposhtme, botuar nga La República, mund të shohim disa raste të miliarderëve që e bënë pasurinë e tyre pa përfunduar studimet e tyre.

Ashtu si këta 6 sipërmarrës kanë arritje të mëdha pa studime, ekzistojnë gjithashtu shembuj të sipërmarrësve që studiojnë një pjesë të madhe të jetës së tyre për të zhvilluar njohuritë dhe aftësitë që ata i vënë në praktikë.

Gjëja me të vërtetë e rëndësishme për këto tregime është të pranosh se arsimi i dhënë në shkolla dhe universitete nuk do të jetë kurrë i plotë, është e nevojshme që si një sipërmarrës klasa juaj është bota dhe mësuesit tuaj janë të gjithë njerëzit që janë rreth jush. Sipërmarrja është një rrugë e të mësuarit konstant në të cilën çdo ditë është një mundësi për t’u rritur. Mos prisni që shkolla të përgatitet për t’u përballur me të gjitha sfidat që jeta ka përgatitur për ju, është e nevojshme që ta pranoni fatin tuaj me përgjegjësi dhe të filloni të jeni arkitekti i së ardhmes suaj.

  • WhatsApp
  • Tweet
  • Shtype
Loading...

Postime të lidhura

Flash Lajme

Më të lexuarat