Dy shtetet më të mëdha republikane të Amerikës – Texas dhe Florida – kanë njoftuar se nuk do të shkojnë në asnjë bllokim tjetër teksa rastet e koronavirusit rriten në të gjithë vendin.

Lajmi vjen pasi 45 nga 50 shtete kanë parë të paktën një rritje prej 10% të rasteve të koronavirusit nga java e kaluar.

Guvernatori i Teksasit Greg Abbott tha në një intervistë se nuk do të ketë ‘më bllokime’ në shtet dhe ai dëshiron të përqendrohet ‘duke punuar për të shëruar ata që kanë Covid’ në mënyrë që ata të mund të lënë spitalet dhe të kthehen në normalitetin e tyre.” “Një zëdhënës i guvernatorit tha se plani i Abbott për të ngadalësuar përhapjen e virusit do të mbështetet në të dhënat e drejtuara nga mjekët dhe ekspertët mjekësorë.”

Ndërsa disa komunitete po përjetojnë një rritje të shtrimeve në spital, shteti i Teksasit po punon ngushtë me zyrtarët lokalë për të siguruar shpejt burimet e nevojshme për të adresuar këto rritje dhe për të mbajtur Texanët të sigurt. Përpjekjet e koordinimit të shtetit shkojnë dorë për dore me zbatimin e protokolleve ekzistuese, një strategji që u tregua e efektshme në ngadalësimin e përhapjes gjatë verës duke lejuar bizneset të veprojnë në mënyrë të sigurt. Protokollet funksionojnë, por vetëm nëse zbatohen. Realiteti është, COVID-19 ekziston ende në Teksas dhe në të gjithë globin, dhe Texanët duhet të vazhdojnë ta marrin seriozisht këtë virus dhe të bëjnë pjesën e tyre duke distancuar shoqërinë, duke larë duart dhe duke mbajtur një maskë. Këto praktika më të mira, të shoqëruara me matjet e guvernatorit për të monitoruar shtrimet në spital të COVID-19 dhe zbatimin lokal të protokolleve, janë thelbësore për të zbutur këtë virus dhe për të mbajtur të sigurt komunitetet tona dhe njerëzit tanë.

Guvernatori i Florida Ron DeSantis gjithashtu hodhi poshtë nocionin e mbylljes së shtetit të tij ndërsa rastet rriteshin në të gjithë vendin.

“Sot ne jemi përsëri në 4,500 [raste] dhe një normë pozitiviteti prej 7,3%,” tha një zëdhënës i Guvernatorit DeSantis. “Ne besojmë se numri i lartë i djeshëm ishte për shkak të një skedari të madh dorëzimi dhe anoi numrat për atë ditë. Guvernatori nuk do të bllokojë dhe dëmtojë familjet që nuk kanë mundësi të strehohen në vend për 6 javë. Sidomos jo për një virus që ka një mbijetesë prej 99.8%. Një fushë shqetësuese është Lehtësitë e Asistencave të Jetesës. Meqenëse ata mbi 70 vjeç përballen me kërcënimin më të madh nga [COVID] Guvernatori po monitoron ato numra çdo ditë dhe është i përgatitur të zhvendosë asete terapeutike dhe profilaktike në ato ambiente sipas nevojës. “


Flash Lajme

Më të lexuarat