Së shpejti Google do të prezantojë verifikimin biometrik në Chrome në pajisjet Android në përpjekje për ti bërë më të lehtë blerjet përmes shfletuesit.

Përdoruesit ende duhet të vendosin manualisht informacionin kur përdorin për herë të parë kartën ndërsa për blerjet e ardhshme përdoruesit e Chrome në Android mjafton të shkruajnë CVV për të realizuar blerjet përmes Face ID ose shenjës së gishtit.

Australia do t’i detyrojë gjigantët e teknologjisë si Facebook dhe Google të paguajnë median lokale për lajmet e publikuara, me qëllim mbrojtjen e gazetarisë së pavarur.

Me këtë veprim, ky vend bëhet i pari që u kërkon kompanive të internetit të paguajnë shtëpitë e mediave për përmbajtjen e gazetave, sipas një modeli të ngjashëm me të drejtat e autorit dhe kjo do të rregullohet me ligj këtë vit.

Flash Lajme

Më të lexuarat